Arbetskläder – industri & service

Arbetskläder är en viktig del av arbetsutrustningen för personer som arbetar inom industri- och serviceyrken. Dessa kläder är speciellt utformade för att skydda från yttre påverkan och göra arbetsdagen mer bekväm. I den här guiden kommer vi att titta närmare på arbetskläder som kan användas inom industrin eller serviceyrken. Vill du få en överblick över hur dessa plagg kan se ut kan du spana i Wexmans utbud av arbetskläder för industri samt deras servicekläder.

Arbetskläder för industriarbete

När det gäller arbetskläder för industriarbete är det viktigt att välja plagg som är säkra, slitstarka och bekväma för arbetet som ska utföras. De vanligaste typerna av arbetskläder för industriarbete inkluderar skyddskläder, arbetsbyxor och arbetsjackor.

Skyddskläder är speciellt utformade för att skydda mot farliga situationer som kan uppstå på arbetsplatsen. Här brukar hörselskydd, ögonskydd, ansiktsskydd, andningsskydd och skyddshandskar inkluderas. Läs mer hos om skyddskläder hos Arbetsmiljöverket.

Arbetsbyxor är ett vanligt plagg för industriarbete. Dessa byxor är vanligtvis tillverkade av slitstarka material som kan hantera tuffa arbetsförhållanden. De har ofta fickor och förstärkningar på knäna för att ge extra skydd och funktionalitet.

Arbetsjackor är även det ett plagg som industriarbete vanligtvis behöver. Dessa jackor är vanligtvis tillverkade av material som är tåliga och vattenavvisande. De kan också ha extra fickor och förstärkningar på utsatta områden.

Fördelar med rätt arbetskläder

Arbetskläder är en viktig del av säkerheten på arbetsplatsen för industriarbete och det finns flera fördelar med att ha rätt kläder.

För det första skyddar arbetskläder mot skador och olyckor. Arbetskläder som är förstärkta på särskilt utsatta ställen kan minimera risken för personskador.

Arbetskläder kan både förbättra arbetsprestationen och öka produktiviteten. När man känner sig bekväm och skyddad i sina kläder kan man fokusera fullt ut på arbetet.

Arbetskläder bidrar även till en professionell arbetsmiljö. När alla anställda har liknande kläder skapas en enhetlig bild av företaget och det ger ett proffsigt intryck.

Servicekläder är en typ av arbetskläder

Servicekläder är arbetskläder som används inom serviceyrken, så som hotell, restauranger och butiker. Dessa kläder är speciellt utformade för att ge en professionell och representativ bild av företaget samtidigt som de bibehåller en hög komfort för de anställda. Servicekläder kan inkludera skjortor, blusar, byxor, kjolar, slipsar och halsdukar.

Dessa plagg kan skapa en känsla av gemenskap och samhörighet bland de anställda. Men den största fördelen är att det är tydligt för utomstående vem personen representerar.

Skillnad mellan service- & arbetskläder

Servicekläder är kläder som används i yrken där man möter kunder eller arbetar inom servicebranschen. Det kan vara uniformer eller kläder som är speciellt anpassade för att ge ett enhetligt och professionellt intryck. Servicekläder kan också ha andra funktioner som att vara lätta och bekväma eller att ha extra fickor för verktyg eller andra nödvändigheter.

Arbetskläder används ofta av industriarbetare, byggare, snickare eller andra hantverkare. Dessa plagg är oftast väldigt slittåliga. Materialvalet är därför extra viktigt att kolla upp lite extra innan köp.