Bygga ihop attefallshus med huset

Välj attefallshus som uterum

Det finns två olika alternativ att välja mellan. Du kan antingen bygga ihop attefallshus med huset eller så kan du placera det separat på tomten. Är man intersserad av att köpa attefallshus så finns det både nya och begagnade attefallshus i olika prisklasser. Ett tredje alternativ för den händige är att bygga eget attefallshus.

Vad är attefallshus?

Ett attefallshus är en byggnad som du kan bygga på din tomt utan att du behöver ha något bygglov, det som behövs är att du har en huvudbyggnad på din tomt. Ett attefallshus är en komplementbyggnad eftersom det används som både fritidshus och permanentbostad.

Regler attefallshus

Man får inte bygga ett attefallshus precis hur man vill, det finns en del regler att följa.

Får inte vara större än 25–30 kvadratmeter

Det är okej att bygga flera olika attefallshus på tomten, men de får inte bli mer än 25 kvadratmeter tillsammans.

Det är okej att bygga attefallshus med kök, badrum och mer för att klara av att bo där året runt

Man måste anmäla till byggnadsnämnden innan man börjar bygga sitt attefallshus

Det behövs inget bygglov för attefallshus – kan finnas vissa undantag : Området utgör värdefull miljö, Byggnaden är särskilt värdefull, Om bostad eller attefallshuset är i anslutning till flygplats eller likande.

Bygga eller köpa attefallshus

Byggmax.se

Är du händig och är bra på att snickra? Då kan ett alternativ vara att bygga ett eget attefallshus. Hos Byggmax finns allt du behöver. Behöver du lite extra hjälp, finns det bra bygguider att ta hjälp av.

Fritidshus med uterum

Att bo på landet eller en i stuga vid havet är vad som kan bli möjligt om man äger ett fritidshus. Vi ger massor av bra tips på hur du ska tänka när du ska köpa fritidshus. Tips! Tänk på att kontrollera så det finns bygglov för att skapa ett mysigt uterum till ditt fritidshus.

Vad är ett fritidshus?

Fritidshus står för en tillfällig bostad under semester och annan fritid, det kan vara ett lantställe, semesterhus eller sommarstuga. Att köpa ett fritidshus är en dröm för många, en sommarstuga på landet eller ett semesterhus vid havet.

Checklista för att köpa fritidshus

Ha en budget klar

Läge – vart ska det ligga? Vid havet eller på landet?

Kontrollera bygglov, kanske vill man bygga till något någon gång

Är det i rätt skick? Alla vill inte behöva renovera

Går det att använda året runt

Glöm inte att besikta huset

För ytterligare information om vad det är viktigt att tänka på, klicka här.

Köpa eller hyra fritidshus

Det finns olika alternativ att välja mellan om du är sugen på ett fritidshus, man kan köpa nybyggt, köpa begagnat eller hyra. Se våra tips för att hitta det bästa alternativet för dig.

Nybyggt fritidshus

Är du ute efter att köpa ett färdigt fritidshus finns Sommarnöjen.se, en aktör som erbjuder det lilla extra där husen är skapta med naturen i åtanke. Rita själv eller ihop med en arkitekt efter egna önskemål.

Köpa fritidshus

Sugen på att köpa stuga? Det finns mycket att välja på runt om i Sverige. Hemnet.se har ett stort utbud av fritidshus i olika prisklasser.

Hyra fritidshus

Att hyra fritidshus idag är väldigt populärt, speciellt på populära orter i Sverige som till exempel, Visby, Öland och Gotland. Airbnb.se har ett stort utbud på fritidshus att hyra.