Belysning uteplats

Tips på lampor till uterum

En altan eller uteplats bör inredas mysigt och fint. Det är förhoppningsvis många sommarkvällar man ska spendera där med familj och vänner. Belysning utomhus är viktigt om man vill skapa en mysig uteplats och vill kunna njuta av sitt uterum när mörkret faller.

Kvällarna blir extra stämningsfulla och trevligt med rätt belysning på uteplatsen. Använd många olika lampor för att skapa ett mysigt uterum, ett tips är att kombinera varmt och kallt ljus. Nedan kommer vi ge dig våra bästa tips på belysning till altanen.

Lampor till uterum

Det finns en djungel av utomhusbelysning att välja mellan. Många olika märken i olika prisklasser, vilket gör att det kan bli svårt att hitta rätt belysning för uteplatsen. Här kommer våra bästa tips på var du kan köpa belysning för ditt uterum.

Greatlight.se

Läs Mer

Bauhaus.se

Läs Mer

Jula.se

Läs Mer

6 tips för mysig utomhusbelysning

Våga använda dig av mycket belysning på din uteplats, kombinera olika ljuskällor för bästa och finaste resultat. Det kan vara klurigt att veta vad för belysning man ska välja till sin uteplats, här kommer våra favoriter. För extra tips på hur du kan inreda din uteplats besök Femina.se.

1. Ljusslingor och ljuslyktor

Sätt upp utomhusbelysning i form av ljusslingor på din uteplats, det skapar en väldigt mysig känsla. Det går att hänga slingorna i taket eller runt staketet för de som önskar.

2. Vägglampa utomhus

Genom att använda vägglampor utomhus kan du lysa upp stora och mörka väggar som ditt hus eller uteplats har. Det ger ett trevligt intryck och en mysig känsla, det finns olika lampor som lyser upp väggarna på olika sätt.

3. Spottar altan

Använd spotlight utomhus men i altangolvet. Lägg in spottar i altangolvet för att skapa en exklusiv känsla. Ett tips är att ”ringa” in altanen med spottarna.

4. Punktmarkera med belysning

Lys upp de stora träd eller växter som finns på din uteplats. Det gör väldigt mycket för stämningen, speciellt under mörka sommarkvällar.

5. Golv eller taklampa för utomhusbelysning

Använd golv- eller taklampor som klarar av att vistas utomhus. Detta gör så ditt uterum eller uteplats får en mysig känsla.

6. Levande ljus

Använd dig av levande ljus. Placera på bord och i stora ljuslyktor som är placerade på golvet. Då blir mysfaktorn hög. Tänk på att släcka ljusen innan ni lämnar rummet, ha en liten brandsläckare i närheten så ni är på säkra sidan.