Renovera gemensam tvättstuga

En gemensam tvättstuga är ett av de utrymmen som utsätts för mest slitage i en bostadsrättförening eller ett hyreshus. Den är nästan alltid i bruk och åtgången på energi och vatten är stor. Därför är det en god investering att renovera tvättstugan och se till att den är modern. Priset varierar såklart med både storleken och den entreprenör du väljer för att renovera tvättstugan.

Tvättstuga.se är experter på renovering av gemensamma tvättstugor och där hittar du mycket användarbara prisförslag, lösningar och information inför en renovering. Passa också på att läsa in dig på vad du som konsument ska tänka på när installation av vatten ska göras i din fastighet. På säkervatten.se, som är auktoriserade VVS-företag intresseorganisation, mängder av tips och fakta för dig som ska bygga om.

Vid renovering av tvättstuga – tänk på det här

Att renovera en gemensam tvättstuga ställer alltid till det lite eftersom det av förklarliga skäl inte går att tvätta under tiden. En viktig utgångspunkt är att information om renoveringen är väl förankrad hos alla berörda. Utöver det finns flera saker att ha i åtanke som beror på renoveringens omfattning. Det smidigaste är att totalrenovera i samband med ett stambyte eller annan stor ombyggnad. Om renoveringen istället sker i en lite mindre skala är avgränsningen viktig och flera frågor måste tas ställning till.

  • Ska bara tvättmaskinerna, torktumlare och torskåp bytas?
  • Behöver golv, vägar och tak nya ytskikt?
  • Ska elen och ventilationen bytas?
  • Behövs ett nytt bokningssystem
  • Behövs nya regler för användning och städning?

Smarta lösningar i tvättstuga

När många olika personer använder samma tvättstuga finns det ofta lika många åsikter om vad som är viktigt och hur saker ska fungera. Vid en renovering finns det därför många skäl att fundera en och två gånger så att det finns gott om smarta lösningar för den nya tvättstugan.

Tvättstugeinredningen är en sådan sak, den kan alltid anpassas och justeras för att passa ett visst utrymme. Tvättstuga.se har lång erfarenhet av att byta, renovera och bygga om tvättstugor åt bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. De kan hitta både en och flera bra lösningar för alla typer av tvättstugor, exempelvis:

  • Ny planering av golv- och väggytan
  • Bygga bort andelen tunga lyft
  • Öka användarvänligheten och göra det mer lättstädat
  • Sätta upp väggfasta funktioner för strykbräda, galgar, mangel och lakansträckare
  • Belysning, stolar och bord

Tvättmaskiner

Tvättmaskinen gör tvättstugan och det kan lätt börja snurra i huvudet av alla val som går att göra. Ska det byggas in tvättmaskiner, vilka mått finns att välja på, vad skiljer en industritvättmaskin från en stor? På tvättstuga.se. hittar du alla svar du behöver om tvättmaskiner och tillbehören som finns.

Tvättho

Alla tvättstugor behöver en tvättho för skrubbning och städning. Se till att välja en i lagom storlek. Ett vanligt misstag är att ha en överdimensionerad tvättho som tar onödigt mycket plats och snor viktiga kvadratmeterdecimeter som kan användas till annat. Låt det som används minst ta så lite yta som möjligt.

Torkskåp

Moderna torkskåp är tysta, energisnåla och effektiva. De flesta har upplevt ett gammalt skränigt skåp som ineffektivt torkar tvätten ojämnt och långsamt. Precis som med tvätthoar gäller det att välja rätt efter tvättstugans storlek och användningsgrad. Glöm inte att anpassa torkskåpstorleken efter antalet torktumlare, de gör ju torkjobbet gemensamt.

Torktumlare

Utöver att inte glömma att ta bort luddet från filtret är det viktigaste att placera torktumlaren rätt i rummet. För att minska antalet lyft av tung tvätt och göra tvättstugan så användbar som möjligt för alla som brukar den. Tänk på ventilationen som också måste vara bra runt tumlarna för att öka livslängden.