Byggstädning

Vad är byggstäd?

Byggstädning innebär att man avlägsnar det mesta och värsta skräpet efter en renovering eller nybyggnation. Syftet här är inte att göra bostaden inflyttningsbar, utan mer skapa möjligheten för en besiktningsman att inspektera bygget.

Vad städar man främst bort under ett byggstäd?

  • Gipsskivor
  • Spån
  • Restprodukter från bygget

Vad ingår i byggstädning?

Vad som ingår i en byggstädning är det lite olika uppfattningar om, beroende på vilken firma du frågar. Det är därför viktigt att du pratar med olika städfirmor för att få ut det mesta av dina behov av en byggstädning. Vill du ha en övergripande bild på vad som kan ingå i ett byggstäd kan du kolla en checklista från stadenergi.se.

Byggstädning – pris

Byggstädning kan kosta olika beroende på vilken firma du väljer, samt om du väljer att betala per kvadratmeter eller timme. Nedan ser du en lista på ytterligare faktorer som kan påverka priset

  • Vart i landet du befinner dig
  • Om du är privatperson eller företag
  • Konkurrenssituation
  • Vilka tjänster som ingår
  • Bortforsling av avfall

Kvadratmeterpriser

Kvadratmeterpriser på ett byggstäd kan ligga på cirka 30 kronor per kvadratmeter. Detta skulle resultera i ett totalpris på 4 500 kronor exklusive moms för städning på en 150 kvm stor yta. Detta för ett företag. Du som privatperson skulle bara behöva betala cirka 2 800 kronor inklusive moms och RUT-avdrag.

RUT-avdrag på byggstäd

Alla personer som är över 18 år och som betalar skatt i Sverige har idag rätt till skattereduktion (RUT-avdrag). Här kan du ta del av 50 000 kronor per person och år. På rutavdrag.se kan du läsa mer om hur det fungerar när du har möjlighet till rutavdrag och vilka regler som gäller vid avdraget.

Firmor som utför byggstädning i Stockholm

SOL Facility Services
SOL Facility Services erbjuder professionell byggstädning för både renoveringsprojekt och nybyggnationer. Deras team består av utbildade städproffs som hanterar alla typer av byggrelaterat avfall. De utför grundlig rengöring av ytor, golv, tak och väggar för att säkerställa rena och säkra lokaler.

Maries
Alltid 3 dagars garanti på städningen och gemensam besiktning. En nybyggnation eller renovering kan sprida farliga dammpartiklar och resulterar i mycket bråte och svåra fläckar. Ta hjälp av professionell byggstädning för att få skinande rena byggplatser!

Städbolaget
Alltid 24 timmar nöjd kund-garanti upp till en vecka från tillträdesdatumet. Vänd dig hit om du säker hjälp med byggstäd i Stockholm. Ett certifierad städbolag som hjälper dig med alla tänkbara projekt. Städbolaget utför kvalitetskontroller, arbetar miljövänligt och är auktoriserade.

Firmor som utför byggstädning i Göteborg

Städ & golvteknik
Byggstädning och finstädning utförd av kompetent personal.

Städpojkarna
Städfirma med 40 års erfarenhet.

MakeClean
Experter på byggstäd och har många års erfarenhet inom området.