Rotting

Rotting är ett naturligt växtmaterial som ofta används för att skapa olika typer av möbler och dekorationer. Det är känt för sin styrka och flexibilitet, vilket gör det till ett populärt val för trädgårds- och utomhusmöbler. Rotting kan också flätas eller vävas för att skapa en mängd olika mönster och strukturer, vilket ger en unik och intressant estetik.

Rottingväv i hemmet

Rottingväv är en typ av material som vanligtvis används för att skapa möbler eller för att dekorera hemmet. Det är känt för sin naturliga charm och elegans, och det är vanligt att använda det för att skapa en avslappnad och tropisk känsla i rummet. Rottingväv är också lätt att underhålla och rengöra, vilket gör det till ett populärt val för både inomhus- och utomhusbruk.

 • Textil - Kan användas som en textil för att skapa gardiner, draperier och kuddfodral. Dess naturliga färg och textur ger en rustik och bohemisk touch till rummet.
 • Väggdekoration - Rottingväv kan monteras på väggen som en unik dekoration. Det kan också användas för att skapa en rottingtapet för att ge en varm och naturlig känsla till rummet.
 • Mbelbeklädnad - Rottingväv kan användas för att klä in möbler som stolar, soffor och bord. Det ger en unik och naturlig look till möblerna och gör dem till en statement-piece i hemmet.

Alternativ

Lyckligtvis finns det många material att välja mellan om du letar efter ett alternativ till rottingväv och vill ha samma eleganta utseende. Här är några av de vanligaste valen:

Metall

Metall är ett utmärkt val för dig som söker ett tåligt alternativ. Det ger en elegant och stilfull finish som kan hålla sig vacker under många år. Det finns en mängd olika stilar att välja bland, från rustika till moderna, vilket ger dig möjlighet att välja en stil som passar dina behov och preferenser.

Plast

När det gäller plast, är det ett populärt val som ofta ger en modern look. Det är enkelt att hantera och finns tillgängligt i en rad olika färger och stilar som kan förändra utseendet på ditt inomhus- eller utomhusområde. Dessutom är plast ett hållbart material som kan motstå väder och vind, vilket innebär att det kan hålla i många år.

Konstfiber

Konstfiber är ett hållbart och starkt material som ger ett fint slutresultat. Det är enkelt att hantera och finns i mängder av stilar och färger.

Oändligt med möjligheter - 3 enkla DIY-projekt

Här är tips på tre enkla DIY-projekt med rotting som du kan göra helt själv.

Rottingram

Vill du ha en rustik inredningsdetalj utan att behöva spendera massor av pengar? Då är detta DIY-projektet för dig! Med några enkla material kan du skapa en unik rottingram på en budget.

Material:

 • En träram (exempelvis en gammal tavelram, spegelram eller en träskiva)
 • Rottingväv
 • Lim
 • Sax
 • Tejp
 • Handskar

Så här gör du:

 1. Förbered din träram genom att ta bort eventuella gamla färg- eller lackrester och rengör ytan. Mät sedan upp och klipp rottingen i lämpliga storlekar för att täcka hela ytan av din träram.
 2. Placera rottingen på en plan yta och limma fast den på träramen. Använd gärna tejp för att hålla rottingen på plats medan limmet torkar. Låt torka helt.
 3. När limmet har torkat, klipp bort eventuell överflödig rotting från kanterna av träramen. Var försiktig så att du inte klipper av för mycket.
 4. För en mer polerad finish, använd ett fint sandpapper för att slipa bort eventuella ojämnheter eller överflödigt lim från ytan.
 5. Ta på dig handskar och applicera en skyddande beläggning på din rotting. Detta kommer att hjälpa till att skydda materialet mot vatten och andra vätskor som kan orsaka fläckar eller skador.
 6. Låt beläggningen torka helt innan du hänger upp din nya rottingram. Nu har du skapat en unik och charmig inredningsdetalj med hjälp av rotting!

Rottingkorg

Rotting är ett mångsidigt material som kan användas på en mängd olika sätt i heminredningen. Här visar vi dig hur du kan skapa en chic rottingkorg på nolltid med hjälp av några enkla steg.

Material:

Så här gör du:

 1. Mät upp och klipp rottingen i lämpliga längder. Varje längd bör vara tillräckligt lång för att täcka hela omkretsen av din metallram.
 2. Placera metallramen på en plan yta och börja limma fast rottingen längs kanten av ramen. Använd tejp för att hålla rottingen på plats medan limmet torkar. Fortsätt att limma och täcka hela ramen tills den är helt täckt.
 3. När limmet har torkat helt, klipp bort eventuell överflödig rotting från kanterna av ramen. Använd en sax eller en kniv för att få till en ren och jämn kant.
 4. För att skapa handtag, ta två längre bitar av rotting och forma dem till önskad storlek och form. Limma sedan fast dem på varsin sida av ramen. Använd tejp för att hålla dem på plats medan limmet torkar.
 5. Låt limmet torka helt innan du tar bort tejpen och hanterar din färdiga rottingkorg. Använd den som en dekorativ förvaringskorg för dina handdukar, tidningar eller andra små föremål.

Nu har du skapat en unik och charmig korg med hjälp av rotting!

Lampskärm

Är din gamla lampskärm tråkig och oinspirerande? Varför inte ge den en uppdatering med en touch av rotting? Här är en enkel guide för att skapa en trendig lampskärm med hjälp av enkla material.

Material:

 • En lampskärm i valfri form (helst en som är täckt med tyg eller papper)
 • Rotting
 • Lim
 • Tejp
 • Sax
 • Handskar

Så här gör du:

 1. Mät upp och klipp rottingen i längder som är tillräckligt långa för att täcka hela lampskärmen. Var noga med att klippa tillräckligt många bitar för att täcka hela ytan.
 2. Använd lim för att fästa rottingen på lampskärmen. Du kan antingen applicera limmet direkt på rottingen eller på lampskärmen. Använd tejp för att hålla rottingen på plats medan limmet torkar.
 3. Fortsätt att limma och täcka hela ytan av lampskärmen med rotting. Låt torka helt.
 4. När limmet har torkat, klipp bort eventuell överflödig rotting från kanterna av lampskärmen. Var försiktig så att du inte klipper av för mycket.
 5. Använd ett fint sandpapper för att slipa bort eventuella ojämnheter eller överflödigt lim från ytan på lampskärmen.
 6. Ta på dig handskar och applicera en skyddande beläggning på rottingen. Detta kommer att hjälpa till att skydda materialet mot vatten och andra vätskor som kan orsaka fläckar eller skador.
 7. Låt beläggningen torka helt innan du sätter på lampskärmen på din lampa. Nu har du skapat en unik och intressant lampskärm med hjälp av rotting!