Olika typer av stegar

Står du mitt i ett byggprojekt, målarprojekt eller trädgårdsprojekt och behöver komma upp på nya höjder? En stege är ett ovärderligt verktyg för alla hemmafixare! Trimma dina träd, lägg nytt tak eller måla om fasaden med hjälp av en bra och stabil stege.

Beroende på ditt projekt kan det variera vilken typ av stege du behöver! Nedanför har vi listat olika typer av stegar och tillbehör så ni får en bra överblick!

Guide till olika stegmodeller

Takstegar : Att ha en takstege monterat på taket underlättar när du ska arbeta på taket och även för sotaren som ska göra rent din skorsten. När du monterat en takstege bör du även montera ett bra glidskydd som extra skydd. Klicka dig vidare till Stegfabriken.se för att köpa takstegar och glidskydd.

Brygg/Badstege: Det är underbar med ett svalkande bad under sommaren och att dyka från en brygga. Dock kan det bli krångligt att ta sig upp till bryggan utan en brygg/badstege. Det är enkelt att montera och gör badandet lika roligt för alla. Klicka dig vidare till bygghemma.se för att köpa brygg/badstegar.

Trappstege: En trappstege är egentligen en enklare vision av en trappa men används i de flesta fall som en stege. Den är oftast mer stabil och säkrare än en vanlig stege. Nackdelen med en trappstege är att den i vissa fall kan vara något osmidigare än en vanlig stege. Klicka dig vidare till Hornbach för att köpa trappstegar.

Brandstege: Bor du i ett flervåningshus bör du alltid ha en brandstege installerad. På IF.se kan du läsa mer om och köpa brandstegar och även räddningslinor.

Enkelstege: Den absolut vanligaste typen av stege. Enkelstegen lutar du mot en vägg om du exempelvis ska måla om huset. Enkelstegar kan du även luta mot större träd om du ska rensa eller plocka äpplen. Klicka dig vidare till Biltema för att köpa enkelstegar.

Kombistege: Kombistegen går att kombinera på olika sätt och är smidig att montera och vika ihop. En kombistege går att montera till en enkelstege och även en sorts trappstege. Klicka dig vidare till Stegfabriken för att köpa kombistegar.

Hushållsstege: Denna typ av stege är alltid bra att ha hemma. Behöver du byta lampa, byta gardiner eller damma i taket är en hushållsstege mycket mer stabil än en pall. Klicka dig vidare till Byggmax för att köpa hushållsstegar.

Teleskopstege: En teleskopstege är smidigare att förvara då den enkelt går att fälla ihop. Den är smidigt att införskaffa om du har ont om tid. På Clasohlson.se hittar du prisvärda teleskopstegar.

Arbetsbock: Arbetsbocken fungerar som en mindre trappstege. Klicka dig vidare till Stegfabriken.se för att köpa arbetsbockar.